EDJC 2023 > Commemorar la Xoà i prevenir la judeofòbia avui

Commemorar la Xoà i prevenir la judeofòbia avui

Recordar la Xoà i prevenir la judeofòbia: La Direcció General de Memòria Democràtica vol generar reflexió sobre la commemoració de la Xoà i sobre la seva relació amb la prevenció de la judeofòbia. Volem debatre, amb l’ajuda d’experts, sobre el potencial de la memòria per aturar i prevenir l’odi als jueus, que lluny d’haver desaparegut, creix ara mateix a Europa.

Per endegar aquest procés de debat i reflexió, hem organitzat, en el marc de les jornades de cultura jueva, una taula rodona, dimecres 18 al Palau Robert de Barcelona, amb Alejandro Baer i Marta Simó,

Marta Simó Sánchez és sociòloga, actualment investigadora al grup ISOR de la UAB. Ha publicat diversos treballs sobre la memòria de la Xoà a Espanya. És especialista en Identitats Jueves i Holocaust.

Alejandro Baer és sociòleg, ha esta professor al Centre d’Estudis d’Holocaust i Genocidis de la Universitat de Minnesota i ara treballa al CSIC. És un expert en l’estudi de la cultura visual, les commemoracions i la transnacionalització del record de l’Holocaust.

Aquestes seran les primeres conferències d’una sèrie que, amb l’ajut d’especialistes d’aquí i d’arreu, ens poden ajudar a pensar sobre la judeofòbia i sobre el potencial de les polítiques de memòria per combatre-la.

 

Més informació a https://justicia.gencat.cat/ca/detalls/Article/Taula-rodona-Commemorar-la-Xoa-i-prevenir-la-judeofobia

Back to events
Date Start Date: 18/10/2023
Time

6:30 pm - 8:00 pm

Type of event

Lecture

Location

Pg. de Gràcia, 107,
Barcelona, Spain
08008

Localisation

Face-to-Face

Organizer

Direcció general de Memòria Democràtica - Generalitat de Catalunya

Skip to content