EDJC 2023 > Concert del músic Toni Costa Sefarad al Piano a la casa d’Avraham Xalom

Concert del músic Toni Costa Sefarad al Piano a la casa d’Avraham Xalom

Concert del pianista Toni Costa a la casa d'Avraham Xalom del call de Tàrrega amb el seu espectacle Sefarad al piano on oferirà versions adaptades al piano de música tradicional sefardita de la diàspora. Es duran a terme 2 sessions de 40 minuts a les 12 i les 13 hores dl diumenge 3 de setembre.

Toni Costa és pianista i improvisador. Amb un perfil artístic agresolat es forma en música clássica i antiga així com en jazz i músiques d’arrel. És pianista acompanyant de dansa a l’IEA Oriol Martorell de Barcelona y col•labora amb el Ballet de l’òpera de Ginebra i el Ballet de l’òpera de Lió, entre altres. Paral•lelament, desenvolupa projectes com a solista en relació a la memòria històrica, revitalitzant músiques antigues i posant en valor el patrimoni cultural del seu país.

Sefarad és l’apel•latiu en hebreu per anomenar la península ibèrica. Els jueus que van habitar aquestes terres van ser expulsats al 1492, provocant una diàspora que va donar lloc a la hibridació de les seves músiques per diferents regions de la Mediterrània. Aquest concert vol posar de relleu el valor eclèctic d’aquestes cançons d’origen tradicional i vocal mitjançant arranjaments moderns per actualitzar-les i sintetitzar-les a piano sol perquè cobrin una nova dimensió. També sonaran noves composicions de Toni Costa sobre les cançons dels “katalanim”, els jueus catalans que van fundar dues comunitats principals a Roma i Salònica i dels que s’estan descobrint nous vestigis musicals. A més a més, també es pretèn establir vincles i texir ponts amb altres músiques sacres i profanes de les tres religions monoteïstes, que durant molts segles transferien coneixement entre elles en les nostres contrades.

Back to events
Date Start Date: 2023-09-03
Time

12:00 - 14:00

Type of event

Music

Location

Casa d'Avraham Xalom. Carrer de l'Estudi 15,,
Tàrrega, Spain
25300

Localisation

Face-to-Face

Organizer

Museu Comarcal de l'Urgell Tàrrega

Skip to content